A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маньківський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів № 1
Маньківської селищної ради Черкаської області

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2023 12:01
Кількість переглядів: 39

   Щороку, починаючи з 1988 року, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день входить у Всесвітню кампанію «16 днів проти насилля». Головна мета цього дня – звернути увагу суспільства на проблему ВІЛ/СНІДу, підвищити поінформованість молодого покоління, а також продемонструвати солідарність на шляху до подолання даної проблеми. Цей день є одним з найбільш визнаних у світі міжнародних днів, що стосуються здоров’я. Він дає можливість дізнатися про нові досягнення в лікуванні та профілактиці хвороби, вшанувати пам’ять про померлих від цього захворювання.

Урядам держав та звичайним громадянам треба пам’ятати, що СНІД нікуди не подівся, що існує гостра необхідність у збільшенні фінансування програм по боротьбі з недугою. Також це нагадування про недопущення дискримінації ВІЛ-інфікованих людей.

ВІЛ є соціально небезпечним захворюванням, що вражає імунну систему та послаблює захист від багатьох інфекцій та деяких типів онкологічних захворювань, з якими здатен впоратися імунітет здорової людини. Вірус руйнує та послаблює функцію імунних клітин, тому в інфікованих осіб поступово розвивається імунодефіцит. Останньою стадією ВІЛ-інфекції є синдром набутого імунодефіциту (СНІД).

ВІЛ/СНІД досі залишається глобальною проблемою для людства, небезпечний характер якої поглиблюється на тлі реалій воєнного часу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено