A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маньківський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів № 1
Маньківської селищної ради Черкаської області

Особисті кордони та їх значення

Дата: 15.03.2024 12:24
Кількість переглядів: 39

З учнями 5-А та 6-Б класів було проведено просвітницько - інтерактивну бесіду: “Особисті кордони та їх значення”.  Мета заняття: надати учням знання, які допоможуть усвідомити важливість власних кордонів. Отримання якісного контексту про себе, свої психологічні кордони; усвідомлення основної потреби; активізація внутрішніх ресурсів. Навчити учнів застосовувати правила безпеки з метою захисту їхнього життя.

Обговорювали ситуації, розповідали про види соціальних кордонів.

Отже, особисті кордони - це персональний кодекс, який визначає відносини з іншими людьми. Невидимі лінії, які ніхто не повинен перетинати.

Навіщо потрібні особисті кордони? Кордони впливають на те, як інші люди з тобою спілкуються, як торкаються (і чи роблять це взагалі), як ставляться до тебе. Кордони дають тобі можливість вирішувати з ким спілкуватись, на які теми говорити, що робити і скільки часу проводити з різними людьми. Кордони не відділяють нас від людей. Вони допомагають зберегти відносини. І навіть зробити їх кращими.

Публічний простір - це особистий кордон, який захищає вас від чужих людей, від людей, з якими ви особисто незнайомі.

         Соціальний простір - це наш особистий простір для всіх людей, з якими ми знайомі та можемо мати якісь спільні справи у повсякденному житті.

          Особистий простір - це той простір, який йде відразу за пальцями витягнутої руки. Це простір для наших членів сім’ї, близьких друзів. Але навіть і тут повинна бути довіра та повага. Часто можна думати так “якщо свої, то мають право...” Проте пам’ятай, що жоден друг, чи близький родич не має права торкатись ваших інтимних частин тіла, чи робити з вами щось таке, що вас лякає чи про що вам страшно чи соромно сказати іншим людям.

Учням були надані практичні рекомендації щодо відстоювання власних кордонів, а також як себе захистити та не порушувати кордони інших.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено