A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маньківський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів № 1
Маньківської селищної ради Черкаської області

18 листопада – Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

Дата: 18.11.2022 13:33
Кількість переглядів: 129


 18 листопада відзначається Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, який було започатковано у 2015 році.

 Україна відзначає цей день разом з іншими європейськими країнами, адже ситуація з сексуальним насильством щодо дітей має місце у всіх країнах, регіонах та громадах, це трагічна реальність для всіх. На жаль, це може статися будь-де і будь з ким.

    Розвиток нових технологій і мереж підвищив можливості для злочинців щодо вчинення сексуальних злочинів проти дітей. За експертними оцінками, кожні 9 хвилин на веб-сторінці демонструються діти, які зазнали сексуального насильства та приблизно кожна п’ята дитина в Європі є жертвою тієї чи іншої форми сексуального насильства, і в 70-85% випадків кривдником є той, кого дитина знає.

    Сексуальна експлуатація та насильство щодо дітей залишається прихованою проблемою і забороненою темою. Дуже часто діти бояться про це говорити, і навіть коли вони про це говорять, справи часто не доводяться до логічного завершення.

    Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей- це серйозне порушення прав дітей, що завдає довготривалих та часто згубних наслідків на все їхнє життя.

    Варто згадати, що Україна ратифікувала Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації у 2012 році і тим самим взяла на себе відповідальність щодо здійснення заходів із запобігання сексуальній експлуатації і насильства над дітьми.

     Будьте уважними до своїх дітей, допомагайте їм, попереджайте їх,

спілкуйтеся з ними, приділяйте більше свого часу та пам'ятайте,

безпека дітей залежить від кожного з нас!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено