A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маньківський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів № 1
Маньківської селищної ради Черкаської області

Всесвітній день психічного здоров'я

Дата: 10.10.2022 21:41
Кількість переглядів: 52

     Всесвітній день психічного здоров’я відзначається щорічно 10 жовтня ще з 1992 року, з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health).

      Метою Всесвітнього дня психічного здоров’я є скорочення поширеності депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії, розумової відсталості, кількості вживання психотропних речовин і самогубств, питання і проблеми допомоги людям, що страждають на психічні розлади, поширення інформації про ефективні методи для профілактики, медичного лікування і запобігання щодо психічних відхилень, соціальної адаптації.

       Психічне здоров’я є невід’ємною частиною і найважливішим компонентом здоров’я. Воно визначається як стан благополуччя, при якому кожна людина може реалізувати свій творчий потенціал, протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати і робити внесок в життя своєї спільноти.

     Важливим є забезпечення профілактики психічних розладів у дітей та підлітків. В Україні реалізується Проєкт «Психічне здоров’я для України» / Mental Health for Ukraine (MH4U) - метою якого є покращення якості та доступності допомоги та психосоціальної підтримки для людей із психічними розладами в Україні. Офіційний сайт проєкту https://www.mh4u.in.ua/ містить список гарячих ліній допомоги, а також – безкоштовний освітній онлайн-портал із навчальними курсами та вебінарами про психічне здоров’я.

      Як допомогти дітям пройти крізь виклики війни: поради від дитячого психолога https://www.mh4u.in.ua/hochu…/how-to-help-children-war/

          Останні психологічні дослідження показують, що, попри нелюдські умови, діти мають величезний потенціал життєстійкості, що дозволяє їм вирости та стати повноцінними індивідами всупереч отриманим психологічним травмам. Дослідники визначили кілька захисних механізмів, найважливішими серед яких є ефективні стратегії подолання труднощів, позитивна система переконань, здорові сімейні стосунки та дружба.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено