A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маньківський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів № 1
Маньківської селищної ради Черкаської області

Поради батькам

Дата: від до Скинути

Інтелект їде у бричці мови

Мовні проблеми сьогодні стали досить поширеним явищем. У третини обстежених дітей виявляють ті чи інші  мовленнєві вади. Більшість із них складають хлопчики. За народження хлопчиків теж частіше спостерігаються ускладнення, ніж за народження дівчаток, їх більше й серед глухих дітей. Вад зору також більше серед хлопчиків.

10:24 24.02.2023

Щоб дитина заговорила

Інтенсивний і найсприятливіший період у розвитку мовлення дитини припадає на перші три роки життя. Саме в цей період усі функції центральної нервової системи в процесі природного їх форму­вання найлегше піддаються тренуванню й вихованню. Якщо умови розвитку в цей час несприятливі, то формування мовленнєвої функції настільки спотворюється, що в подальшому не завжди вдається в повному обсязі сформувати повноцінне мовлення.

10:22 24.02.2023

Правильне мовлення дітей – запорука успішного навчання в школі

Навчання мови починається не тоді, коли дитині дають буквар, а з перших вимовлених звуків. Тому важлива роль у формуванні особистості дитини, зокрема розвитку її мови, належить сім’ї. Адже перші слова, перші речення маля чує й вимовляє у колі рідних людей–матері, батька, бабусі, дідуся. Однак, дехто з батьків вважає, що дитина починає навчатися літературній мові лише в школі і не звертає уваги на формування її мовлення у дошкільному віці.

10:21 24.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено