A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маньківський заклад загальної середньої освіти І-ІII ступенів № 1
Маньківської селищної ради Черкаської області

Поради батькам

Дата: від до Скинути

Кілька порад батькам із формування в дітей адекватної самооцінки

•    Не оберігайте дитину від повсякденних справ, не прагніть вирішувати за неї всі проблеми, але і не перевантажуйте її тим, що їй непосильно. Нехай дитина виконує доступні їй завдання і одержує задоволення від зробленого. •    Не перехвалюйте дитини, але ї не забувайте заохочувати її, коли вона цього заслуговує. •    Заохочуйте  в дитині ініціативу. Нехай вона буде лідером усіх починань, але також покажіть,  що інші можуть бути краще її. •    Не забувайте заохочувати інших у присутності дитини. Підкресліть достоїнства іншого і покажіть, що ваша дитина також може досягти цього. •    Показуйте своїм прикладом адекватність ставлення до успіхів і невдач. Оцінюйте у голос свої можливості й результати справи. •    Не порівнюйте дитини з іншими дітьми. Порівнюйте її із самою собою (тією, якою вона була вчора чи,  можливо, буде завтра).

09:40 02.03.2021

Кілька порад для батьків щодо профілактики тривоги серед дітей під час дистанційного навчання

За можливості максимально забезпечити необхідні технічні умови для умов дистанційного навчання. Поговорити з дитиною, щодо розпорядку дня, навчити її планувати свій день. Режим дня має враховувати необхідні для фізичного та психічного здоров’я дитини компоненти: сон, регулярне здорове харчування, прогулянки на свіжому повітрі, позитивні емоції та навчальну діяльність. Проявляючи контроль батькам слід бути гнучкими, залежно від особливостей характеру та темпераменту дитини. При цьому, найкращим прикладом є самі батьки, адже діти, перш за все, розуміють поведінку дорослих та звичний для сім’ї спосіб життя. Життєві цінності батьків є для дитини більшим орієнтиром ніж те, що дитина ніколи не бачила, проте їй це намагаються пояснити «на словах». Зрозуміти свої емоції та проаналізувати їх: які з них є раціональними, а які –  деструктивними. Прийняти ті зміни, що відбуваються в житті. Ми не можемо передбачити на який час затягнеться ситуація, тому маємо з нею «подружитися». Найпростіший спосіб це зробити – це спробувати уявити, що ситуація є для нас звичною (ніби так і було). Забезпечити дитині безпечне середовище та безпечний доступ до Інтернет-ресурсів, адже діти велику кількість часу проводять за комп’ютером та без нагляду дорослих. Якщо ці поради є для Вас актуальними, намагайтеся, втілюючи їх в життя відстежувати свій емоційний стан, «прислухайтеся» до того що відчуваєте, які думки Вас хвилюють.

19:53 20.02.2021

Відносини, засновані на довірі

Люди здебільшого не довіряють одне одному без причини. Дорослі навряд чи ділитимуться своїми секретами з малознайомими людьми або розповідатимуть сусідам про те, де вони зберігають гроші. У взаєминах між батьками й дітьми ситуація рівно така сама: довіра не народжується з нічого.

19:53 20.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено